W zeszłym roku od wyjazdu z obwodnicy w Gdyni do Władysławowa był permanentny korek Ale jechałem koło 10.00 rano w niedziele,upał, najgorszy czas. Czy opłaca się lecieć na Wejherowo jeśli będę w Trójmieście jutro koło 7.00 rano, a na dodatek pogoda dziś i jutro raczej kiepska???
Warszawa - Karwia - jaką trasę wybrać?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez sew1981ja w nocy bym leciał jednak 7 - mą. później możesz skręcić przed gdańskiem, polecieć przez pruszcz gd. na obwodnicę 3 miasta i jak koledzy radzą przez wejherowo, krokową do karwieńskich błot.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Matis68W zeszłym roku od wyjazdu z obwodnicy w Gdyni do Władysławowa był permanentny korek Ale jechałem koło 10.00 rano w niedziele,upał, najgorszy czas. Czy opłaca się lecieć na Wejherowo jeśli będę w Trójmieście jutro koło 7.00 rano, a na dodatek pogoda dziś i jutro raczej kiepska???
1. da się jechac bez problemu
2. i to najważniejsze : jechać , a nie stać w korkachZenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981huwe, tak też można na wysokości oliwy lecisz na wejherowo z obwodnicy, przez chwaszczyno. Droga o której mówisz została wyremontowana, jest już tam elegancki, nowy asfalt w tym lesie. dziury są w okolicach chwaszczyna tylko, ale idzie przeżyć.Octavia 2 FL 1,4 CAXA, 12r
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekjmoplpchać się przez miasto, czy jechać tą śmieszną "obwodnicą" S10 bodajże? Planuję być w tych okolicach w godzinach porannych.
Pytanie co rozumiesz pod pojęciem "godzin porannych". Jeśli to okolice 7 rano to możesz trafić na poranny szczyt a kilka skrzyżowań ze światłami tam do przejechania jest :wink: . Tak więc może się okazać, że ta "obwodnica" będzie szybsza i wygodniejsza.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotras74Osobiście pojechałbym tą "obwodnicą". Kilka razy tak już robiłem i nie jest najgorzej pomimo tego, że w zasadzie w 50% jest to droga jednopasmowa przez teren zabudowany z przejazdem kolejowym na końcu.
Komentarz
-
-
Koledzy, dojechałem dziś "klasyczną" 7-ką. Ruszyłem z Radzymina o 1.20, w Błotach byłem o 8.00. Po drodze zaliczyłem około godzinny postój. Generalnie cała jazda odbyła się w sposób bardzo płynny, bez żadnych korków. Ruch był dość spory, ale prędkość podrózna wahała się w granicach 100-120km/h, przy czym średnia wyszła niemal 80km/h. Nie musiałem zbyt duzo wyprzedzać, ciężarówek wyprzedziłem moze z 5. Ruch w stronę centrum Polski praktycznie zerowy. Nawet w miejscach remontów ruch odbywał sie w sposób bardzo płynny, jedynie prędkość spadała do około 70km/h. Aha, już na obwodnicy Trójmiasta odbiłem na Wejcherowo (trasa 218) i w ten sposób ominąłem wszelkie ewentualne korki. Reasumując: taką trasę polecam
PS: Tojocina w takich warunkach spaliła raptem 6,5l
[ Dodano: Sob 09 Lip, 11 20:07 ]
Zamieszczone przez huweZamieszczone przez Matis68W zeszłym roku od wyjazdu z obwodnicy w Gdyni do Władysławowa był permanentny korek Ale jechałem koło 10.00 rano w niedziele,upał, najgorszy czas. Czy opłaca się lecieć na Wejherowo jeśli będę w Trójmieście jutro koło 7.00 rano, a na dodatek pogoda dziś i jutro raczej kiepska???
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Nawet w miejscach remontów ruch odbywał sie w sposób bardzo płynny, jedynie prędkość spadała do około 70km/hBóg stworzył kobietę-piwo to wynagrodzenie za tą pomyłkę.
Skoda Octavia Combi 2001 AGR
Skoda Superb 2004 AWX
Skoda Octavia Combi RS 2010 CCZA
Komentarz
-
-
Ja się pokąpałem od 3 do 17 lipca w Ostrowie. Do woli. Może słońca nie było rewelacyjnego , za to woda było spoko - 20 -21 st. Dopóki był prąd z zachodu i mętna woda. Pod koniec woda klarowna i brrrr..chyba ze 16 się zrobiło. Nie będę robił off topu ale jedzenie w Karwi, Ostrowie i Jastrzębiej schodzi na psy. Dzięki Bogu był Lewiatan i miałem grilla.Spalanie Kraków -Rumia 5,14. Czas około 11h. Wybrałem A1 i jazdę przez Toruń i nie żałuje.Miłego pobytu!!
Komentarz
-
-
Odgrzeję temat.
W zeszłym roku testowałem szlak Wa-wa - Płońsk - Sierpc - Rypin - Brodnica - Jabłonowo Pomorskie - Grudziądz - węzeł Warlubie (A1) - obwodnica 3miasta - Reda - DW216 - DW213 - DW215 - Karwia. Trasa była spoko, nawierzchnia na drogach wojewódzkich przyzwoita, żeby nie powiedzieć w większości b. dobra. Jako, że od tamtego czasu wydłużono A1 przyszła mi do głowy pewna modyfikacja na odcinku Rypin > A1. I teraz pytanie. Czy ktoś z forumowiczów testował DW534 na odcinku Rypin - Wąbrzeźno oraz DW548 Wąbrzeźno - węzeł Lisewo (A1) :?: Chodzi mi przede wszystkim o stan nawierzchni, bo na drogach wojewódzkich różnie z tym bywa.O2 Scout 1.8 TSI
Komentarz
-
-
No właśnie też jestem ciekaw. Ja zawsze jeździłem W-wa-Płońska- Sierpc- Lipno-Świecie-3 City- i w redzie odbijałem na Wejcherowo i Krokową żeby nie pchać się przez Jastrzębią.
W tym roku też się wybieram(nie do Karwii tylko Ostrowa, ale to tuż obok), w drugiej połowie lipcaByła: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
-
słoń, thx, w takim razie zostanę przy wypróbowanej ścieżce
Chociaż znalazłem coś takiego http://www.rynekinfrastruktury.pl/ar...art/7969/id/98 więc na DW534 powinno być już dobrze.
Niestety za DW548 dopiero się wezmą http://www.rynekinfrastruktury.pl/ar...wy-dw-548.htmlO2 Scout 1.8 TSI
Komentarz
-
Komentarz